Yasaklı Sitelere Nasıl Girilir? (13 Yöntem)

Pek çok sebepten dolayı erişim yasağı getirilen siteler bulunmaktadır. Yasaklı sitelere nasıl girilir bu yazıda hep beraber öğreniyor olacağız…

Yasaklı Sitelere Nasıl Girilir?

yasaklı sitelere nasıl girilir

Yasaklı sitelere girmek için 13 farklı yöntemi sizler için derledik. Bu yöntemlerden bazıları VPN, Tarayıcı Eklentileri, DNS sağlayıcıları, Proxy web siteleri ve diğer hizmetlerdir. Şimdi  yasaklı sitelere nasıl girilir öğrenelim.

1. Yasaklı sitelere girmek için VPN kullanın!

vpn

Yasaklı sitelere girmek için en çok tercih edilen yöntemlerden biri VPN kullanmaktır. Virtual private network (VPN) uzaktan erişim yolu ile farklı ağlara bağlanmayı mümkün kılan internet teknolojisidir. Eğer Window işletim sistemi kullanıyorsanız Windows 10 VPN Kurulumu yazımızı inceleyebilir ya da Hotspot Shield programını bilgisayarınıza kurabilirsiniz. (Hotspot Shield Lisans Kodu)

Yasaklı Sitelere Giriş Programları (Tümünü görmek için tıklayın)

2. Proxy Web Siteleri Kullanın!

proxy

Yasaklı sitelere girmek için kullanılan bir diğer yöntem ise Proxy Web siteleri kullanmaktır. Bilgisayarınıza program kurmadan ya da proxy ayarı yapmadan istediğiniz web sitesi ile aranızda köprü olan Proxy web siteleri, yasaklı sitelere erişmek için oldukça kullanışlı hizmetlerdir.

Proxy Web sitelerini şu ikisi ile örneklendirmek doğru olacaktır;

3. Domain Yerine IP Adresi Kullanın!

ip adresi url

Bazı sitelerin sadece domainleri yani alan adları engellenmiştir. Örneğin bir kurumda webdeyazilim.com engellenmiş olsun. (Umarım engellenmez) Eğer engelleme sadece bu alan adına yapılmış ise sitenin IP adresi ve özel bir parametrenin sonuna sitenin sunucu üzerindeki kullanıcı adı yazılarak (Paylaşımlı sunucularda geçerli) siteye erişilebilir.

Sitenin IP adresini öğrenmek için Windows CMD üzerinde ping www.siteadi.com yorumunu çalıştırmanız yeterli olacaktır.

4. Tarayıcınızda Ağ Proxy’sini Değiştirin!

tarayıcı proxy ayarları

Okulunuz veya kurumunuzun ağı için birden fazla vekil sunucusu kullanıyor olabilir. Bu sebeple, bazı web sitelerinin bir proxy’de kısıtlanmış, ancak diğerlerine erişilebilir bir durumda olduğu görülebilir. Bu durumalrda, okulunuzdaki engellenen web sitelerine erişmek için vekil olarak gezinmeyi deneyebilirsiniz.

Web tarayıcılarımızdaki ağ proxy ayarlarını devre dışı bırakmak oldukça kolaydır. Web tarayıcınızın ayarlarında Proxy Ayarlarını bulmanız yeterlidir. Burada, proxy yok seçeneğini seçebilir veya kurumunuzda sınırsız gezinme sağlayan başka bir tane kullanabilirsiniz. Chrome için HTTP Proxy Ayarları başlıklı yazımızı okuyarak bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

5. Google Translate’i Kullanın!

translate

Bir çok özel ve resmi kurum Google Translate‘i engellemez. Google Translate’in bildindiği üzere siteleri olduğu gibi çevirme özelliği vardır. Bunun için kendi içerisinde siteleri açar ve istediğiniz dile çevirip size sunar. Kendi içerisinde kendi IP adresi ile açtığı bu siteyi sizin de görmenizi sağlamaktadır. Bu yöntem ile yasaklı sitelere girişiniz oldukça kolaylaşır.

6. Eklenti Kullanarak Yasakları Kaldırın!

vpn eklentileri

Pek çok tarayıcıda VPN eklentileri ve uzantıları bulunmaktadır. Bu tür eklentileri güvenli kaynaklardan edinmek şartı ile tarayıcınıza ekleyerek yasaklı sitelere giriş sağlayabilirsiniz.  Chrome için ücretsiz VPN eklentileri yazımızı okuyarak bu eklentileri inceleyebilirsiniz.

7. URL Değiştirmeyi Deneyin!

https url

Bazı durumlarda kurum ve kuruluşlar local filtreleme yaptıklarında sadece URL’in bir halini engellerler. Örneğin http://siteadi.com engellenmiş bir URL olsun. Bu URL sadece bu şekilde engellenmiş ise https://www.siteadi.com olarak talep edildiğinde çalışacaktır ve siteye erişim sağlanacaktır. Aynı şekilde sadece http:// ya da https:// protokolü engellenmiş bir sitenin erişim kısıtlaması engellenen protokolün dışındaki protokol denendiğinde ortadan kalkacaktır.

8. DNS Bağlantısını Değiştirin!

dns

DNS, internet uzayını bölümlemeye, bölümleri adlandırmaya ve bölümler arası iletişimi organize etmeye yarayan, bilgisayar, servis, internet veya özel bir ağa bağlı herhangi bir kaynak için hiyerarşik dağıtılmış bir adlandırma sistemidir. İnternet ağını oluşturan her birim sadece kendine ait bir IP adresine sahiptir.

Kullanımı en yaygın olan DNS servisleri ve adresleri şu şekildedir;

Level3 209.244.0.3 209.244.0.4
OpenDNS 208.67.222.222 208.67.220.220
Google 8.8.8.8 8.8.4.4
Verisign 64.6.64.6 64.6.65.6
DNS.WATCH 84.200.69.80 84.200.70.40
Comodo Güvenli DNS 8.26.56.26 8.20.247.20
DNS Advantage (UltraDns) 156.154.70.1 156.154.71.1
SafeDNS 195.46.39.39 195.46.39.40
openNIC 96.90.175.167 193.183.98.154
DynDNS 216.146.35.35 216.146.36.36
Alternate DNS 198.101.242.72 23.253.163.53
Yandex.DNS 77.88.8.8 77.88.8.1
TTnet (Türk Telekom) DNS 195.175.39.49 195.175.39.50

Not: DNS servisleri her zaman yasaklı sitelere erişemez. Bu yüzden VPN kullanmanız gerekebilir.

9. İnternet Arşivini Kullanın – Wayback Machine

web arşivi

Yasaklı sitelere erişmek için diğer bir yöntem ise oldukça kullanışlı olan bir hizmeti amacı dışında kullanmaktır. İnternet sitelerinin arşivlerini tutan bu sitede erişmeye çalıştığınız engellenmiş sitenin suretini ve içeriklerini görüntüleyebilirsiniz.

Bu yöntem oldukça basittir. Şuradaki siteye gidin ve arama çubuğuna erişmek istediğiniz yasaklı sitenin adresini  yazın. İçeriklere erişmekle kalmayıp sitenin eski tarihlerdeki sürümlerini ve içeriklerini de görüntüleyebilirsiniz.

10. RSS Beslemelerini Kullanın!

RSS beslemeleri, web sitelerin içeriklerini belirli bir dizinden ya da url den otomatik olarak çekmenizi sağlar. Bununla da kalmayıp sitelerin içeriklerini düzenli olarak takip etmenize olanak tanır.

Web browserlar RSS beslemeleri kullanarak sitelerin içeriklerini kendi okuyucu arayüzlerinde gösterebilir. Sitenin adresi engellenmiş olsa bile RSS beslemeleri ile bu okuyucularda ilgili içerikleri görüntüleyebilirsiniz. RSS beslemelerine örnek olarak buradaki dizini inceleyebilirsiniz.

11. TOR ve Türevlerini Kullanın!

tor browser

VPN, DNS ve güvenlik hakkında yeterince bilgiye sahipseniz, bu konulara biraz bile merakınız varsa TOR Browser‘ı bilirsiniz. IP anonymizer olarak kullanılan ve bağlantıları kendi vekil sunucularından gerçekleştiren TOR, erişmeye çalıştığınız yasaklı siteleri açmakla kalmaz, Dark Web sitelerine erişmenizi de sağlar. (TOR Browser indirmek için VPN servisiniz açık olmalıdır. Çoğu zaman TOR Browser ülkemize erişim vermemektedir.)

12. HTML – PDF Dönüştürücü Kullanın!

html to pdf

Yasaklı sitelere erişmek ya da yasaklı sitelerin içerisindeki bilgileri edinmek için kullanabileceğiniz diğer bir yöntem iste HTML – PDF dönüştürücü kullanmaktadır. HTML web sayfalarını (her site tarayıcılarda HTML olarak yorumlanır.) Herhangi bir web sayfasını pdf olarak indirmek için bu ücretsiz aracı kullanabilirsiniz.

13. USB Sürücüsünden Tarayıcı Çalıştırın (Firefox)

Eğer bir kurum ya da kuruluşta internete çıkmak istiyorsanız ve bu internet kısıtlanmış ise yapmanız gereken şey USB içerisinde çalışabilen bir Firefox edinmektir. Bunun için minimum 4GB USB bellek ve USB içerisinde çalıştırabileceğiniz bir Firefox yazılımı yeterli olacaktır.

USB belleğiniz içerisinde Portable Firefox yükleyip çalıştırın. Daha sonra Firefox içerisinde VPN Eklentileri kullanın. Eğer internete çıkmak istediğiniz yerdeki kısıtlama tarayıcınızın eklenti ve proxy ayarlarını engelliyorsa bu yöntem işinize yarayacaktır. Bu yöntem sayesinde büyük ihtimalle kurumunuzun engellediği yasaklı sitelere erişebileceksiniz.

 

Photo of author

Burak Durmuş

Belgeli Web Tasarım, Grafik Tasarım ve Dijital Pazarlama uzmanı. Tecrübeli E-Ticaret Yöneticisi. Öğrendiklerini öğreterek pekiştirmeye çalışan gönüllü bir yazar. Kişisel Hesaplar: Instagram @oburakdurmus * Twitter @oburakdurmus

“Yasaklı Sitelere Nasıl Girilir? (13 Yöntem)” üzerine 2 yorum

  1. Yapabildiğim kadarıyla bir çok yöntemi denedim ama ne yazık ki [sansür] sitesine bir türlü giriş yapamıyorum.Eğer sizin deneyip de başarıya ulaşıp siteye giriş sağladığınız bir yönteminiz varsa yorum kısmında e-postamı bırakacağım geri dönüş yaparsanız çok sevinirim. Gün içerisinde sık sık kontrol edeceğim iyi çalışmalar diliyorum.

    Cevapla

Yorum yapın