Ana sayfa WhatsApp WhatsApp Kayıp veya çalınmış telefonlar

WhatsApp Kayıp veya çalınmış telefonlar

42
0

Kayıp veya çalınmış telefonlar

Telefonunuzun kaybolması veya çalınması gibi talihsiz durumlarda, WhatsApp hesabınızın başkaları tarafından kullanılmaması için size yardımcı olabiliriz.

Yapılması gerekenler

  1. SIM kartınızı kilitleyin. Öncelikle, en kısa zamanda cep telefonu operatörünüzü arayıp SIM kartınızı kilitletin. Bu durumda, telefondaki hesabı onaylamak için SMS veya çağrı alınması mümkün olmadığından hesabınız eski telefonunuzda kullanılamaz.
  2. Bu noktada 2 seçeneğiniz vardır:
    • Aynı numaralı yeni bir SIM kartı kullanarak aynı WhatsApp’ı yeni telefonunuzda aktif hale getirebilirsiniz. Çalınan/kaybolan telefonunuzdaki hesabınızı devre dışı bırakmanın en kolay yolu budur. WhatsApp, aynı anda sadece tek bir telefon numarası ve tek bir cihazla kullanılabilir.
    • Çalınan/Kaybolan Telefon: Lütfen hesabımı devre dışı bırakın” cümlesini ve telefon numaranızı tam uluslararası biçimde burada tarif edildiği şekilde bize E-posta ile gönderin.

Not:

  • SIM kartınız kilitlenmiş ve telefon servisiniz devre dışı bırakılmış olsa bile, hesabınızın devre dışı bırakılması için bize talebinizi iletmezseniz, WhatsApp hesabınız Wi-Fi üzerinden kullanılabilir.
  • Telefonunuzun yerini tespit etmenize maalesef yardımcı olamayız. WhatsApp’ın başka cihazdan uzaktan devre dışı edilebilmesi mümkün değildir.
  • Telefonunuz kaybolmadan önce Google Drive, iCloud veya OneDrive’ı kullanarak bir yedek oluşturduysanız, sohbet geçmişinizi geri yükleyebilme şansınız olabilir. Mesajların nasıl geri yükleneceğini buradan öğrenebilirsiniz:
  1. ANDROİD için WhatsApp mesajlarını yedeklemek
  2. iOS için WhatsApp mesajlarını yedeklemek
  3. Windows Phone için WhatsApp mesajlarını yedeklemek
  4. Nokia s40 için WhatsApp mesajlarını yedeklemek
  5. BlackBerry için WhatsApp mesajlarını yedeklemek
  6. BlackBeryy 10 için WhatsApp mesajlarını yedeklemek

Hesap devre dışı bırakılca ne olur

  • Hesap tamamen silinmez.
  • Kişileriniz profilinizi yine de görebilir.
  • Kişileriniz sizi 30 gün süreyle beklemede kalacak olan ileti gönderebilir.
  • Hesabınız silinmeden önce yeniden etkinleştirilirse, yeni telefonunuzda bekleyen mesajlar alır ve yine grup sohbetinizde kalırsınız.
  • Hesabınızı 30 gün içinde etkinleştirmezseniz, hesabınız tamamen silinecektir.

BİR CEVAP BIRAK

Lütfen bir yorum yazın!
Lütfen Adınızı Girin!